Om kampagnen

Hver københavner smider i snit 42 kg mad ud om året, som kunne have været spist. Motivationen for at mindske madspild er høj.

Mere end 8 ud af 10 københavnere mener, at det er vigtigt for dem at mindske deres madspild. Derfor har vi udviklet 'Mad – uden – spild'.

Vaner, der virker

Københavns Kommune har i 2018 testet, hvordan københavnerne kan reducere deres madspild. Testen viste, at tre centrale vaner reducerede madspildet med i gennemsnit 28 %.  

De 3 gode vaner er:

  • Jeg vurderer mine madvarers holdbarhed, inden jeg bruger eller smider dem ud.
  • Jeg ved, hvilke madvarer i mit køleskab der snart skal spises.
  • Jeg kigger i køleskabet og planlægger aftensmaden dagen før.

Hvad indeholder forløbet?

'Mad – uden – spild' består af 3 simple redskaber, der gør det nemt at indarbejde de 3 vaner i hverdagen.

Når københavnerne tilmelder sig 'Mad – uden – spild', får de en startpakke med posten. Derudover sender vi e-mails, der støtter op om at bruge redskaberne samt sms’er, der minder deltagerne om de madvenlige beslutninger.

Baggrund

Som en del af "Cirkulær København" har Teknik- og Miljøforvaltningen som mål at bidrage til at reducere madspild fra de københavnske husholdninger. København har desuden forpligtet sig til at opfylde FNs verdensmål om 50 % mindre madspild i 2030.